Tradedoubler

tirsdag 31. mars 2015

DIY Grønn glede på liten plass

Søte sukkulenter


Det er vår og det kiler i magen bare ved tanken på alt det fine den lyse årstiden bringer. Hva er vel bedre enn å legge grunnlaget for en frodig sommer allerede nå?

En levende vegg
Skal du ha én kul ting på balkongen/i hagen/i stuen i år – så er det en grønn statementvegg!
Har du en liten bybalkong og ingen hage, en stilren leilighet som trenger en grønn oase, eller en uteplass med en stygg vegg som egentlig trenger en kostbar makeover?
Her kommer noen små hageidéer som tar liten plass, er lett å lage og som får vennene dine til å hoppe av begeistring!

Med et godt fundament og rett valg av planter, kan selv den kjedeligste vegg bli et lite stykke kunst. Som varianten øverst i denne saken. Plantene dekker tilstrekkelig for å skjule en kjedelig vegg eller maling som flasser. Jeg er usikker på hva sukkulentene er plantet i, men jeg tipper man kan lage noen fine ordninger med noen store rør, en baufil, wire og spraymaling.


Dekorer stuen med en levende vegg
Vertikale hager
Det finnes tusenvis av gode idéer som gjør selv den kjipeste vegg til en fryd for øyet. De såkalte vertikale hagene er å finne mange steder på offentlige bygg og private hus rundt i verden, men plantene krever omsorg – så sett deg godt inn i hvilken type plante du bør velge og i hvilken grad den trenger din oppmerksomhet, før du begir deg ut på eventyret.

Dit eget kunstverk på veggen

De fantastiske speilkassene, som kan henges enkeltvis eller i gruppe, fungerer like godt for nybegynneren såvel som hageproffen. Her kan lite gå galt! :)

Det samme gjelder «plantemøblene». Det knallgrønne gresset ser superkult ut i den hvite minimalistiske hyllen og gir samtidig et lunt og organisk preg på rommet.

Enkelt og vakkert
De vakreste veggplantene av de alle er sukkulentene. De kommer i utallige former og farger, slik at du fint kan sette sammen din egen lille sukkulentcollage som passer perfekt til ditt interiør.
For å sette den berømte prikken over i’en kan du jo også legge et lite stykke arbeid i en kreativ ramme; for den romantiske og rustikke kommer man langt med litt drivved, for den minimalistiske vil en høyglanset ramme eller ramme av børstet stål gjøre susen - og for den økonomiske finnes det utallige fine rammer på IKEA.
Her er en nyttig link for akkurat dette!

DIY balkonghage
Og helt til slutt; Europallen. Elsket og hatet. Har du en slik kan den lett kamufleres med et par strøk maling eller beis, og så fort de grønne vekstene er på plass gir den deg trolig mer glede enn irritasjon.
Slik lager du din egen Europall-hage!

Post gjerne bilder og idéer for små grønne gleder i hverdagen, enten her eller på vår Facebookside! :)


Hylle med gress

Flere sukkulenter

Lag din egen plantecollage

Din egen lille Europall-oase

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar